QI GONG / TAI CHI

Tai Chi -  vaak ook geschreven als Taiji -  is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die letterlijk “het hoogst bereikbare” betekent. Dit verwijst naar het behalen van algehele gezondheid zowel geestelijk als lichamelijk. Tai Chi kenmerkt zich door langzame, vloeiende en ronde bewegingen. De oefeningen tijdens de lessen zijn gericht op het vergroten en het gelijkmatig laten stromen van de lichaamsenergie. Het accent ligt op het volgen van de docent, het denken wordt uitgeschakeld en de lichamelijke en geestelijke ontspanning komen centraal te staan.

Qi Gong / Tai Chi

Tai Chi / Qi Gong is een les van 60 minuten. In deze les worden de oefeningen aangepast aan de mogelijkheden van de individuele deelnemer. Vaak gebruiken wij ook een stoel bij de oefeningen. Hierdoor is deze les met name geschikt voor mensen met bijvoorbeeld; bewegingsbeperkingen, reumatische, gewrichts- en spierklachten, fibromyalgie, ME/CVS, astmatische klachten of diabetes. Ook voor mensen die last hebben van stress of herstellende zijn van ziekte of chemo kunnen veel baat hebben bij deze les. 

 

Lichamelijke en geestelijke ontspanning staan centraal. Je leert je vitale energie te sturen zodat ongemakken zoals vermoeidheid, pijn, stress minder worden of zelfs verdwijnen en plaats maken voor vitaliteit, ontspanning en gronding. Je krijgt soepelere spieren en gewrichten en een beter evenwicht , betere concentratie en beter werkende vitale lichaamsfuncties.

Wat neem ik mee? 

- Gemakkelijk zittende kleding

Onze Tai Chi / Qi gong lessen worden gegeven in Terneuzen. Bekijk het rooster voor de dagen en tijden. Wil je ook meedoen met de Tai Chi / Qi Gong? Kom gerust langs voor een proefles. Liever een andere yogales? Bekijk het overzicht van al onze Body&Mind lessen.Cookie instellingen