TAI CHI

Tai Chi –  vaak ook geschreven als Taiji –  is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst die letterlijk “het hoogst bereikbare” betekent. Dit verwijst naar het behalen van algehele gezondheid zowel geestelijk als lichamelijk. Tai Chi kenmerkt zich door langzame, vloeiende en ronde bewegingen. De oefeningen tijdens de lessen zijn gericht op het vergroten en het gelijkmatig laten stromen van de lichaamsenergie. Het accent ligt op het volgen van de docent, het denken wordt uitgeschakeld en de lichamelijke en geestelijke ontspanning komen centraal te staan.

Bij bodyline bieden wij twee vormen van Tai Chi aan: Aqua Tai Chi en Therapeutische Tai Chi. 

Aqua Tai Chi 
Aqua Tai Chi is een groepsles van 45 minuten in het zwembad. Er is veel aandacht voor ontspannings- en ademhalingsoefeningen. De bewegingen in het verwarmde water (30-31 graden) verlichten de belasting op de gewrichten en zijn rustig en zacht. Tijdens de lessen maak je onder andere gebruik van 2 kleine noppenballen om je armen beter te leren ontspannen. Ook leer je eenvoudige massagetechnieken toepassen bij jezelf met de kleine bal.  

Wat neem ik mee:  Badpak / Zwembroek 

De Aqua Tai Chi lessen worden gegeven in Terneuzen. Bekijk het rooster van Terneuzen om alle dagen en tijden te zien. 
Wil je ook meedoen met een Aqua Tai Chi les? Kom gerust eens langs voor een proefles! 

Therapeutische Tai Chi/Qi Gong 
De therapeutische Tai Chi is een les van 60 minuten in onze Body&Mind zaal in Terneuzen.  
In deze les worden de oefeningen aangepast aan de mogelijkheden van de individuele deelnemer. Vaak gebruiken wij ook een stoel bij de oefeningen. Hierdoor is deze les met name geschikt voor mensen met bijvoorbeeld; bewegingsbeperkingen, reumatische, gewrichts- en spierklachten, fibromyalgie, ME/CVS, astmatische klachten of diabetes. Ook voor mensen die last hebben van stress of herstellende zijn van ziekte of chemo kunnen veel baat hebben bij deze les.  

Lichamelijke en geestelijke ontspanning staan centraal. Je  leert je vitale energie te sturen zodat ongemakken zoals vermoeidheid, pijn, stress minder worden of zelfs verdwijnen en plaats maken voor vitaliteit, ontspanning en gronding. Je krijgt soepelere spieren en gewrichten en een beter evenwicht , betere concentratie en beter werkende vitale lichaamsfuncties.  

Wat neem ik mee: gemakkelijk zittende kleding. 

De Therapeutische Tai Chi les wordt gegeven in Terneuzen. Voor dagen en tijden check je het rooster.    
Wil je ook meedoen met een Therapeutische Tai Chi les? Kom gerust eens langs voor een proefles!