Anita’s kerststol

Kerst stol (gluten-, gist- en lactose vrij)

Wat heb je nodig?

  • 200 gr boekweitmeel
  • 100 gr rijstemeel
  • 100 gr pecan noten
  • 2 el physiliumvezels
  • 3 eieren
  • Warm water
  • 2 el erythritol suiker ( honing kan ook)
  • 1 el stevia kristal sweet ( idem)
  • 4 el kokosolie op kamer temperatuur
  • 1 kopje rozijnen, geweekt
  • 1 kopje krenten, geweekt
  • Suikervrije vruchtjes, noten en kruiden optioneel naar eigen smaak
 
Amandelspijs:
  • 100 gr blanke amandelen gemalen of amandelmeel
  • 2 el erythtritol suiker
  • 1 eiwit
  • Rasp van een biologische citroen
 
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden, bakplaat met papier bekleden
Alle ingrediënten kneden, let op zonder het water de rozijnen en krenten.
Steeds klein beetje water toevoegen tot je een mooie deegbal hebt. Voeg de rozijnen en krenten toe en kneed goed door. Leg het deeg op de bakplaat en bekleed het met plastic folie, rol het tot een dikke lap. Maak de spijs, maak er een lange lap van en leg die rechts van het midden in de deegpal. Vouw het linkerdeel over de spijs en druk licht aan. Bak hem midden in de oven gaar in 20 a 30 minuten. Controleer regelmatig. Goed af laten koelen op een rooster.

En genieten maar!