Jeugd Oostburg 13-16 jr

In samenwerking met het KOT (Kinder Obesitas Team) bieden wij op een leuke en speelse manier fitness aan voor kinderen van 8-16 jaar. Onze KidsFit trainingen zijn gevarieerde fitness groepslessen van 60 minuten voor kinderen van 8 tot 16 jaar waarbij plezier centraal staat. De lessen zijn gebaseerd op functionele training. Dat wil zeggen dat we trainen met losse materialen waarbij we bewegingen maken die helpen bij bewegingen die in het dagelijkse leven ook nodig zijn, zoals bukken, tillen en draaien. Hierdoor train je meerdere spiergroepen tegelijk en verbeter je naast je uithoudingsvermogen en spierkracht ook je coördinatie en behendigheid. We maken gebruik van de fitness ruimte en gaan bij lekker weer ook regelmatig naar buiten. Naast bewegen worden de kids ook bewust gemaakt van gezonde voeding. Zo moeten ze bijvoorbeeld raden hoeveel calorieën er in een appel zitten en deze vervolgens ook proberen te verbranden. Spelenderwijs wordt je zo wegwijs gemaakt in de wereld van sport en bewegen en natuurlijk de fitness.
Waarom KidsFit? 

  • Fitness training als voorbereiding op sport en bewegingen in het dagelijks leven en de fitness
  • Bevorderd de fysieke gezondheid en ontwikkelingen van diverse vaardigheden zoals uithoudingsvermogen, kracht, balans en coördinatie.
  • Jong geleerd is oud gedaan
  • Aandacht voor zowel het bewegen als voeding

 

Je kunt één keer per week meedoen met de les op onze locatie in Oostburg. Check het rooster voor de dagen en tijden.
Wil je ook meedoen met KidsFit? Kom langs voor een proefles!
 
Heeft uw kind (beginnend) overgewicht?

Voor kinderen met (beginnend) overgewicht is er de optie om onder begeleiding een gezondere levensstijl aan te leren. Bodyline hoort bij een medisch team dat de strijd met overgewicht bij kinderen aangaat.

  • Kinderarts (Dhr. Caveye)
  • Kinder fysiotherapeute (Mevr. de Nijs)
  • Kinderdieetiste (Mevr. Risseeuw)
  • Kinderpsychologe (Mevr. de Vries)
  • Coördinator KidzFitClub Bodyline (Bauke Boon)

 

Naast de andere vormen van ondersteuning bieden wij hen de beweging aan. De kids kunnen deelnemen aan de KidsFit lessen die begeleid worden door een van onze trainers en komen zo spelenderwijs in aanraking met sporten en bewegen.