MINDFULNESS

Met Mindfulness leer je om met meer aandacht in het moment te leven. Daardoor leef je meer in het ´hier en nu´ en ben je meer bewust van je gedachten en ervaringen. In ons dagelijkse leven worden we vaak geleefd door ons handelen op de automatische  piloot. Dankzij Mindfulness leer je bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren, beter om te gaan met moeilijke situaties en meer te ontspannen. Het is een praktische methode voor iedereen, maar zeker waardevol voor mensen met (veel) stress, burn-out of depressie.
 
In de 8-weekse cursus Mindfulness wordt je in 8 bijeenkomsten van 2,5 uur begeleid door een officieel gecertificeerde categorie 1 MBSR en MBCT trainer. Elke les heeft een andere thematiek die aansluitend oefeningen heeft die je thuis de daarop volgende week mag gaan toepassen Leren door ervaren en zelf doen. Het totaal aanbod is systemisch opgebouwd en kan niet in losse onderdelen worden gevolgd.Elke les is anders met zittende , staande, liggende en lopende oefeningen.
 
Waarom Mindfulness?

  • Verbeterde mentale en emotionele fitheid
  • Meer motviatie, welbevinden en rust
  • Minder stress-gerelateerde klachten zoals burn-out, RSI en rug- en nekklachten

 

Wat neem ik mee?

  • Makkelijk zittende kleding
  • Warm vest
  • Sokken

 

Twee keer per jaar starten wij een 8-weekse cursus Mindfulness.
Wil je eerst kennismaking met Mindfulness? Dan bieden wij de week voor de 8-weekse cursus altijd een een kennismakingsworkshop aan. 

De kennismakingsworkshop zal zijn op donderdag 31 januari 2019 van 19:00 – 21:00 De eerstvolgende cursus start op donderdag 7 februari van 19:00 – 21:30. De kosten voor de kennismakingsworkshop zijn € 7,50.  De kosten voor de 8-weekse cursus voor leden van Bodyline zijn €280 euro. Voor niet-leden €330 euro. Afhankelijk van je verzekering kunnen de kosten voor deze cursus (deels) vergoed worden door je verzekeraar. Inschrijven kan via Linda@healthcenterbodyline.nl.
 
De docente
Lien Keijl is een ervaren docente op het gebied van Mindfulness en meditatie. Ze heeft haar eigen praktijk Witte Wind in Groede.