Vitaliteitsprogramma's

Wist u dat Bodyline;
 • Dit uitvoert samen met DOW en Witte- Boussen in “Gezondheid werkt”?
 • Dit programma ook met YARA en voor iedereen van de stichting BGZC uitvoert?
 • Dit programma in oktober als Pilot wordt aangeboden aan de gepensioneerden van YARA (ook voor partners)?
 • In een te vergelijken opzet, vanaf september,  ook aanbiedt aan de werknemers van Elopak?
 • Ook groepen heeft voor Syndus, Hotels Hampshire en Noordzee?
 • Bodyline door de Nucleus groep gecontracteerd is om de GLI (traject 2 jaar) op doorverwijzing van de huisarts in gemeente Terneuzen uit te voeren?
 • Op dit moment in gesprek is met nog enkele bedrijven om te vergelijken activiteiten te starten?
 • In het DOW Diamond Building ook pilots met vitaliteitstrajecten zijn?
 • In het GCA in Oostburg samen met ZorgSaam pilots gaan starten als aansluiting op zorg?
 • Er voor uw werkgever ook veel mogelijk is?


Een gezond en vitaal gevoel is waardevol. Fit voelen, energiek zijn, om kunnen gaan met stress en voedzaam eten zijn zomaar een aantal onderdelen van een gezonde leefstijl. Werkgevers stimuleren vitaliteit steeds meer om medewerkers te ondersteunen in het nastreven van een gezonde lichaam en geest.
 
Maar gezondheid is een thema dat altijd aanwezig is, niet alleen op het werk. Het stimuleren van gezond gedrag in eet-en leefgewoontes is een bewustwordingsproces waarbij ieder individu op zoek gaat naar gedrag wat past in zijn of haar leefomgeving.
 
Om werkgevers te ondersteunen in het stimuleren van gezondheid onder werknemers heeft Bodyline een vitaliteitsprogramma ontwikkeld. Deze leefstijl interventie richt zich op drie pijlers uit het gezondheidsdomein, namelijk sporten/bewegen, voeding en mentaal welbevinden. Hoewel ieder programma op maat en per beroepsgroep kan worden aangepast, bevat het vaak onderstaande basiscomponenten.
 
Persoonlijke intake
Bij aanvang van het traject vindt er een intake plaats. Hierbij wordt de fysieke beginsituatie van de deelnemer vastgesteld door middel van testen en metingen. Ook wordt informatie verzameld over de leefsituatie, fysieke klachten en gesteldheid, doelstellingen en mogelijke sportmomenten.
 
Sporten
Wekelijks is er één sportmoment in een groep met een coach. De coach verzorgt een training van een uur die past bij de belastbaarheid van het individu. Daarnaast wordt de deelnemer gestimuleerd om wekelijks een individueel sportmoment te volgen.
 
Bewegen
Door beweegtips, opdrachten en bewustwording wordt de deelnemer gestimuleerd dagdagelijks voldoende te bewegen.
 
Eetgedrag
Ieder lichaam is anders. Hoewel voeding altijd en overal aanwezig is, weten we vaak te weinig van voeding af om de juiste keuzes te maken. De educatie momenten die de eerste dertien weken deel uitmaken van het programma, behandelen ook een aantal handige tips en trucs met betrekking tot verantwoorde voedingskeuzes. Tevens is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een van onze additionele programma’s om eetgedrag positief te beïnvloeden:
 • Myline: is een acht-weeks programma waarbij basiskennis over voeding wordt bijgebracht. Door een wekelijkse workshop van zestig minuten, een boodschappen training en wekelijkse controle op resultaten is de kans op succes groot. Los van de kennis stelt het deelnemers in staat binnen acht weken 3-8 kg af te vallen op een verantwoorde manier.
 • Diëtist: een diëtist is een specialist in voeding die in dit programma op individueel niveau eetgedrag en gewoontes analyseert. Met een gericht advies kan de deelnemer de gewenste gedragsverandering inzetten.

 
Mentaal welbevinden
Je goed voelen, lekker in je vel zitten en je kunnen ontspannen is hierbij belangrijk. De coach ondersteunt en geeft inzicht en praktische tools waar nodig. Immers draagt het sporten en bewegen op zichzelf al bij aan een positieve mindset.
 
Educatie
Door de fitnessbox educatie wordt er kennis gedeeld over sporten, bewegen, voeding, gedrag, stressreductie etc. In de eerste dertien weken van het programma is er na iedere groepstraining een educatiesessie van vijftien minuten. Dit is ook het moment waarop er ruimte is voor interactie met betrekking tot de leefstijl tussen deelnemer en coach.
 
Kampt jouw bedrijf met hoog ziekteverzuim, zijn er regelmatig werknemers met fysieke klachten, wil je gezondheid stimuleren in jouw bedrijf? Wij helpen je graag! Maak vrijblijvend een afspraak om je wensen en behoeften te bespreken. Je ontvangt vervolgens een programma op maat wat past bij jouw bedrijf en wensen.
 
Update: 
Bodyline heeft met 2 werknemers (Bauke Boon en Maxim Maertens) FITR company opgericht. FITR gaat voor Bodyline alle gezondheid gerelateerde programma’s uitvoeren. Ook de vitaliteitsprogramma’s  gaan op termijn onder deze nieuwe BV vallen. Graag verwijzen wij je nu al naar de site www.fitrcompany.nl

 

Cookie instellingen