Uit het receptenboek van Christel
Vegan Carrot Cake
Ingrediënten:
(Voor 8 - 10 stukjes cake)
50 gr amandelmeel
30 gr boekweitmeel
40 gr kokosmeel
100 gr dadels, ontpit
1 banaan, in stukjes
50 ml amandelmelk
200 gr worteltjes, geraspt
1 tl koek en speculaaskruiden
1/2 tl bakpoeder
Snufje zout
1 tl kaneel
Bereidingswijze:
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Meng alle droge ingrediënten bij elkaar
Snijd de banaan en dadels in stukjes en meng deze samen met de amandelmelk in een breder tot een gladde massa
Giet de masse in een aparte komt en meng hier de wortelrasp doorheen.
Vervolgens kun je de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten doen, zorg dat dit goed gemengd is.
Vet een cakeblik of kleine springvorm in en doe het beslag hier in. Zet het vervolgens voor 50 minuten in het midden van de oven.