Uit het receptenboek van Jeanet
Choco Cake!Wat heb je nodig?
- Kokosolie/roomboter
- 260gr kikkererwten gekookt
- 2 eieren
- 2 tl Bakpoeder
- 7 el Kokosmelk (of gewone)
- 60ml Honing/ahornsiroop
- 200gr pure chocolade (72% of 78%)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180gr en vet de cakevorm in met kokosolie of roomboter.
Doe de chocola in een pannetje en laat op een klein vuurtje zachtjes smelten.
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in de blender. Of in een kom als je een staafmixer gebruikt. Voeg toe: eieren, siroop/honing, kokosmelk, bakpoeder en cacaopoeder. Mix tot een romige massa. Doe de massa in een kom en voeg de gesmolten chocola toe en schenk het mengsel in je vorm. Bik in ongeveer 35 minuten gaat. Even af laten koelen voordat je de vorm verwijdert en hem verder af laat koelen.
Deze cake is gemaakt met kikkererwten en zit daardoor boordevol gezonde eiwitten. Zonder schuldgevoel snacken!
Ook deze cake kun je in plakken snijden in invriezen. Dan heb je altijd iets lekkers om mee te nemen.
Wat doe je dan met de overgebleven kikkererwten?
Daar maak je zelf hummus van! Echt superlekker, zonder gekke toevoegingen en in 5 minuten klaar.
Wat heb je nodig?
- De overgebleven kikkererwten
- 2 el tahin
- 1 teentje knoflook
- Sap van halve citroen
- ½ tl komijn
- Paar zongedroogde tomaten (is optie, kan ook zonder)
- Peper en zout (naar smaak)
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten, behalve het paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de dip te dik, voeg dan beetje water of olijfolie toe.
Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.
Heerlijk als dip met rauwkost, of als gezond tussendoortje op een rijstwafel
Eet smakelijk!