Reuma Yoga

Reuma yoga is een aparte yoga groep voor mensen met reuma (en eventueel andere chronische aandoeningen). Vanuit de yoga benadering gaan we zowel mentaal als fysiek te werk gaan. Tijdens een les leer je om pijn (of ongemak) te verminderen en met aanwezige pijn om te gaan. Een belangrijk aspect hierbij is de ademhaling. Je gaat door een bewuste ademhaling focus leren vinden, je minder binden aan de pijn en ruimte creëren. Daarnaast ga je effectief bewegen, leren gebruik maken van de spieren. Bovenal is het een ontspannende les waarbij we de aandacht focussen op het lichaam.

 

Tijdens reuma yoga gaan we door zachte bewegen met focus op de ademhaling, ruimte en kracht creëren in het lichaam.

 

 

NIEUW BIJ REUMA YOGA?

Belangrijk tijdens de les is om het vertrouwen in je eigen lichaam op te bouwen. Neem dus ook de tijd om weer in contact te komen met je lijf. Leer je lichaam te vertrouwen vanuit de mogelijkheden die je hebt.

 

Wat neem ik mee?

- Bidon met water

- Eigen (yoga)mat

- Extra laagje kleding (makkelijk zittende kleding)

- Een deken

- Deze les is zonder schoenen

Onze Reuma Yoga lessen worden gegeven in Hulst en  Terneuzen. Bekijk het rooster voor de dagen en tijden. Wil je ook meedoen met de Reuma Yoga? Kom gerust langs voor een proefles. Liever een andere yogales? Bekijk het overzicht van al onze Body&Mind lessen.

Cookie instellingen