YOGA

Yoga is een levenswijze afkomstig uit het gebied waar India ligt. De echte Yoga bestaat uit het zogenoemde achtvoudige pad waarvan de “Asanas” (de Yogahoudingen) één onderdeel is. Dit gedeelte van de yoga is wat wij in de Westerse wereld het meeste beoefenen en yoga noemen. In de loop der jaren zijn er verschillende yogavormen ontstaan waarbij in alle vormen het verbinden van lichaam en geest door bewustwording van de ademhaling en de bewegingen centraal staan.  

De lessen zijn gevarieerd, maar bestaan om te beginnen altijd uit een moment van stilte om even terug te komen bij jezelf. Daarna volg je –  afhankelijk van de vorm die je kiest –  een reeks van verschillende yogahoudingen. Aan het einde van de les sluiten we af met een moment van ontspanning. Hiermee geef je je body en mind de kans te laten landen wat er in beweging is gebracht. Zo kun je een nieuwe balans vinden in je lichaam en bewust ervaren wat de houdingen je brengen en wordt je je bewust van de rust en stilte die in jezelf aanwezig zijn. 

Waarom Yoga?  

 • ​Ontspanning 
 • Betere lichaamshouding 
 • Meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid 
 • Verbetering van de conditie van de spieren 
 • Verbetering van de conditie van de botten en gewrichten 
 • Klachten verminderen van stress, depressies, slapeloosheid  
 • Meer vitaliteit en “lekkerder in je vel zitten” 

 

Wat neem ik mee?  

Wij hebben matjes, dekentjes, meditatiekussens en hulpblokken, maar stimuleren het gebruik van een eigen matje en eventueel dekentje voor de ontspanning. Zorg dat je gemakkelijk zittende kleding aan doet naar de les en eet niet (veel) vlak voor de les.
 

Start with Yoga 

Heb je nog geen ervaring met yoga en weet je ook niet of het wat voor je is? Wij starten 2x per jaar een start with yoga traject. Dit traject laat je in 13 weken de diverse soorten van yoga die wij aanbieden binnen Bodyline ervaren. Na dit traject kun je verdergaan met je favoriet! Heb je interesse? Meld je dan nu aan;
– Aanmelden voor Hulst, start op 9 oktober 2019 om 20.00 uur klik HIER
– Aanmelden voor Terneuzen, start op 10 oktober 2019 20.00 uur klik HIER

In de tussentijd kun je ook onze andere yoga lessen volgen!
 
Hieronder leggen we je nog even uit welke verschillende vormen van yoga wij allemaal hebben, zodat je goed kunt kiezen welke vorm van yoga het beste bij je past.  
 
Heb jij wel al een favoriet? We bieden yoga lessen in Terneuzen, Hulst, Oostburg en Cadzand. Check het rooster om te zien welke lessen op welke locaties gegeven worden. 

 

Aerial Yoga 

Een doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga. Zowel voor beginners als gevorderde yogi’s een nieuwe Yoga ervaring. Daar waar omgekeerde houdingen als kopstand op je mat alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, opent het doek in Aerial Yoga vele deuren; de mogelijkheden zijn eindeloos! 
 
Je nieuwe partner, de hangmat, ondersteunt je, haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegings-vrijheid. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven. 
 
Waarom Aerial Yoga? 

 • Heel veel plezier 
 • Je bouwt aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans en je krijgt de massages van het doek er gratis bij
 • Ultieme ontspanning aan het einde van de les schommelend in je eigen hangmat 
 • 60 minuten 

 
Hoe meedoen? 
In Hulst starten wij weer met een serie aerial yoga op zondag 11.00 uur.
Data:
– 13 oktober –> Schrijf je in via deze LINK
– 27 oktober –> Schrijf je in via deze LINK
– 10 november –> GEEN AERIAL YOGA MAAR MEDITATIE Schrijf je in via deze LINK
– 24 november –> Schrijf je in via deze LINK
– 8 december –> Schrijf je in via deze LINK
– 22 december –> Schrijf je in via deze LINK

* restitutie niet mogelijk

Yin Yoga 

Yin Yoga is een yogavorm met een rustig karakter waarbij je de houdingen langer vasthoudt.  Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten. De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd. Yin Yoga kun je het beste met “koude” spieren volgen. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt. Yin Yoga is fijn doordat je even niet intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het langer aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen wat je uit daagt niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind! 

Waarom Yin Yoga? 

 • Lage intensiviteit 
 • 60 minuten 
 • Ontspanning 
 • Kan helpen bij klachten in gewrichten, rug, schouders en heupen 
 • Mooie aanvulling op actieve beweging zoals powerYoga, hardlopen en fitness 

 

Extra meenemen: 

 • Warm vest 
 • Sokken 

 

Hatha Yoga 

Hatha Yoga is een rustige vorm van yoga. De intensiviteit van de les ligt lager dan bij een andere yoga-les zodat we de tijd hebben bewust te ervaren wat er in het lichaam gebeurt en aanwezig is. Hatha Yoga is een heerlijke manier om tijd voor jezelf te nemen en even alles los te laten en de rust en stilte in jezelf op te zoeken.  Vooral het proces van bewust worden van het lichaam is de grote meerwaarde van Hatha Yoga.  

Waarom Hatha Yoga? 

 • Toegankelijk 
 • 60 minuten 
 • Bewustwording van het lichaam 
 • Matige intensiviteit

 

Flow Yoga 

Flow Yoga is een vorm van yoga waarbij kracht en beweging de hoofdrol spelen. Door  vloeiende bewegingen aan elkaar te koppelen en de adem bewust mee te nemen worden de spieren versterkt en tegelijkertijd opgerekt. We koppelen de bewegingen aan de ademhaling. Hierdoor blijf je met je aandacht bij je lichaam. Je wordt je daardoor meer bewust van de manier waarop je beweegt en wat er in je lichaam gebeurt tijdens die beweging.  

Waarom Flow Yoga? 

 • Matige tot hoge intensiviteit 
 • 60 minuten
 • Ontspanning door beweging 
 • Bewustwording van het lichaam door ademhaling te koppelen aan beweging 

Power Yoga 

Power Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij de houdingen elkaar vloeiend afwisselen. Power staat voor kracht, in dit geval je levenskracht. Power Yoga is een yang vorm waarbij kracht en beweging de hoofdrol spelen. Het opbouwen van een krachtig lichaam door de houdingen in beweging uit te voeren. Je adem neemt je mee in de bewegingen en zijn leidraad voor de mate van spanning en ontspanning tijdens het uitvoeren van de houdingen. Je maakt je bewust van de fysieke inspanning en invloed daarvan op je adem. Door dit op elkaar af te stemmen breng je jezelf naar ontspanning. 
 
Waarom Power Yoga? 

 • Hoge intensiviteit 
 • 75 minuten 
 • Ontspanning door inspanning  
 • Verbetert je statische kracht en houding

 

Speciale Lessen 
Naast onze vaste lessen bieden we ook een aantal speciale yoga lessen aan. Deze lessen worden vaak gegeven in kleine groepjes (ong. 8 tot 12 personen). Deze lessen kunnen afwisselend, tijdelijk of als eenmalige workshop worden aangeboden. Voor sommige lessen is aanmelden verplicht en ook zijn er aan sommige lessen extra kosten verbonden. 
 

Zwangerschapsyoga 

Op dit moment bieden wij geen zwangerschapsyoga.

In alle hectiek van het dagelijks leven is het best lastig bewust zwanger te zijn. Te voelen wat er in je lichaam gebeurt en met je buik mee te groeien naar het bevallingsmoment toe. Te genieten van het contact met je kindje. Je hebt negen maanden om moeder te worden en klaar te zijn voor alle spannende nieuwe dingen die gebeuren. 
 
Tijdens de lessen geven we je handvatten om ook in de hectiek van de dag, op een simpele manier bewust zwanger te zijn. In de les gebruiken we oefeningen en houdingen om het lichaam in conditie te houden en te ontspannen. Met het groeien van je buik zullen ook de kleine ongemakken groeien. De oefeningen helpen je om deze ongemakken zo klein mogelijk te houden en daarnaast geven we je wat tips om hier op een natuurlijke manier mee om te gaan.  We oefenen het gebruik van de ademhaling voor tijdens de bevalling en leren je hoe je je ontspanning kunt vasthouden. Terwijl je nieuwe inzichten op doet over de dingen die op je af komen, leer je je aandacht naar binnen te richten en bewust te blijven van wat er in je lichaam gebeurt. 
 
Waarom Zwangerschapsyoga? 

 • Werkt mee aan een vitaal en soepel verloop van de zwangerschap 
 • Bereidt je fysiek en mental voor op de bevalling 
 • Een moment van rust waar je iedere week naar uit kunt kijken 
 • 60 minuten 

 
Hoe meedoen?  
Heb je nog geen abonnement? Voor de Zwangerschapsyoga lessen biedt Bodyline een strippenkaart aan van 10 lessen. De prijzen kun je vinden bij abonnementen. Met de strippenkaart ben je niet gebonden aan een abonnement en samen met de docent bepaal je tot wanneer je Zwangerschapsyoga blijft volgen. De strippenkaart kun je aan de balie verkrijgen.  
Heb je al een abonnement bij Bodyline? Je kunt kiezen voor een strippenkaart of het aanhouden van je abonnement tijdens de zwangerschap. De zwangerschapsyoga is een “small group” les, wat betekent dat je met een abonnement een extra bijdrage betaald van €2,50 extra per les.
 

Hormoon Yoga 

Hormoon Yoga is een vorm van yoga die weldadig is voor het hele lichaam, maar specifiek werkt op onze hormoonhuishouding. Hormoon Yoga is een vaste serie oefeningen (Asanas)  gecombineerd met ademhalingstechnieken (Pranayama) en het sturen van energie naar plaatsen in ons lichaam. Aan het eind van de serie volgt een aantal ontspanningsoefeningen (Yoga Nidra) om de energie in harmonie te brengen.  

Waarom Hormoon Yoga? 

 • Geschikt voor iedere vrouw
 • Geeft energie, vitaliteit en een vrouwelijk gevoel 
 • Harmonisering van algemene lichaamsfuncties 
 • Uitermate geschikt voor vrouwen met hormoon gerelateerde klachten zoals:  PMS, menstruatiestoornissen, PCOS, CTS, overgangsklachten, gewrichtsklachten of een kinderwens 
 • Bij regelmatige beoefening van de serie kunnen klachten verminderen/verdwijnen 

Wij geven een aantal keren per jaar een Hormoon Yoga workshop. Deze bestaat uit twee delen.
Deel 1: In het eerste gedeelte van de workshop leer je in 90 minuten de technieken voor de serie van Hormoon yoga. 
Deel 2: In het tweede gedeelte van de workshop voer je de volledige serie uit, met de technieken die je geleerd hebt. Deze serie duurt 60 minuten. 
Alleen wanneer je de technieken al beheerst, kun je er voor kiezen om alleen mee te doen met Deel 2 van de workshop. 

Hoe meedoen? 
Op dit moment wordt er geen hormoonyoga gegeven, houdt onze website in de gaten.   
 

Float Yoga  

Float Yoga geven we in de vorm van een Yoga-workshop die 12 weken duurt en bestaat uit 12 lessen van 45 minuten.  
Float Yoga wordt gegeven op een drijvende mat (de aquabase) in ons zwembad met een watertemperatuur van 30-31 graden. Op deze mat voer je oefeningen uit terwijl je continu bezig bent je balans te houden op de bewegende mat.  Naast een betere balans werk je door middel van intensievere oefeningen ook aan het versterken van je core, benen en billen. 
 
Waarom Float Yoga? 

 • Leuke afwisseling 
 • Uitdagend op het water 
 • Naast ontspannend ook een goede training van core, benen en billen 
 • Leuk om te doen met vrienden/vriendinnen 
 • 60 minuten 

 

Hoe meedoen? 
De Float Yoga wordt gegeven in Terneuzen en Hulst. Doordat we de floats tijdelijk aanbieden zijn de lessen afwisselend en tijdelijk beschikbaar. Door een beperkt aantal plaatsen in het zwembad is er plek voor 14 floats (personen) in Terneuzen en 12 floats (personen) in Hulst.   

Interesse in onze Float Yoga workshop? Hou onze Social Media kanalen in de gaten of stuur een mailtje naar linda@healthcenterbodyline.nl