5 tips voor een gezonde leefstijl!

Wat is een gezonde leefstijl en hoe ga je die nastreven?
Je zou natuurlijk altijd bezig moeten zijn met een gezonde leefstijl, maar om de een of andere reden zijn mensen er na COVID-19 opeens meer mee bezig. Voor veel mensen is het wel duidelijk wat een gezonde leefstijl precies inhoudt, maar andere weten nog niet precies wat er aan ten grondslag ligt. We gaan je daarom in dit artikel laten zien hoe je een gezonde leefstijl kan nastreven. We doen dit aan de hand van 5 tips die je sturing gaan geven …je kan dan zelf kiezen hoe dit invulling krijgt in jouw leven. Het is niet zo ingewikkeld, maar je moet het wel doen! we raden je dan ook aan (indien je een ongezonde leefstijl hebt) te veranderen in positieve zin en hier de vruchten van te plukken.

5 tips voor een gezonde leefstijl
Hieronder een 5-tal tips die je zo in de praktijk kan brengen, neem ze mee en tover je huidig situatie om naar een gezonde leefstijl.

1. Haal je voeding uit de natuur
Iets wat heel simpel klinkt …en het eigenlijk ook is. Zorg dat je meer onbewerkte voeding gaat eten en ook drinken. Je zal hiervoor jouw voeding zo dicht mogelijk uit de natuur moeten halen. Hierbij kan je denken aan verse groenten, fruit, nootjes, pitten, zaden, granen en meer. Zorg er voor dat ze niet in een verpakking zitten en er allerlei stoffen, suikers of E-nummers aan zijn toegevoegd. Om een voorbeeld te geven: haal groenten vers in huis en niet uit een pak of potje. Haal nootjes niet in een kant-en-klare zak bij de supermarkt maar bij een marktkraam waar ze vers worden opgeschept voor je. Drink bij voorkeur alleen water (koffie en thee zonder suiker kan natuurlijk ook) of maak af en toe vers geperst sap. (Let op: Je kan de fruitsoorten beter eten voor nog meer voedingstoffen en voedingsvezels).

2. Drink meer water
Water is niet alleen de beste dorstlesser maar ook verfrissend (lekker gekoeld uit de koelkast) …en heerlijk voor in de zomer! Je kan er ook een schijfje citroen of andere (citrusvrucht) fruitsoorten aan toevoegen. En het is ook heel gezond. Tevens bevat water 0 calorieën, in tegenstelling tot bv. cola en bier (die bij elk glas richting of zelfs over de 100 calorieën gaan).

3. Meer lichaamsbeweging en natuurlijk ook sporten
Het is altijd goed om aan lichaamsbeweging te doen. Je kan een berg aan leuke activiteiten verzinnen die je samen met je partner kan doen. Je kan ook met gezin, familie of vrienden lekker vaak op pad gaan om te genieten van het leven. Maar je kan ook aan sport doen om nog meer (extra) lichaamsbeweging te krijgen en aan je kracht, conditie en figuur te werken. Er zijn talloze sporten die je kan doen, vaak wordt er aan krachttraining en cardio gedaan. Je kan natuurlijk ook aan andere sporten doen zoals voetbal, basketbal, zwemmen, hockey, tennis en ga zo maar door …tegenwoordig is ook HIIT training weer een opkomende trend.

4. Werk hard, maar ontspan ook
Het is natuurlijk heel goed om je passie te volgen en er is ook niks mis met hard werken …sterker nog het is juist heel goed en moet natuurlijk ook gebeuren. Maar er is een verschil tussen hard werken en stressen …die laatste moet je sowieso nooit doen, het is nergens voor nodig. Verder raden we je naast werken ook aan zo af en toe ontspanning op te zoeken …ga lekker leuke dingen doen met vrienden, familie of gezin. Zo kan je weer even opladen en de komende dag er wederom fris tegenaan.

5. Geniet van het leven met volle teugen
En daarop voortbordurend: geniet van het leven met volle teugen …is het advies. Waar wordt je blij van, doe dingen die je leuk vindt en werk aan jezelf …haal het beste uit jezelf, volg je dromen en werk aan je persoonlijke ontwikkeling elke dag weer en leer nieuwe dingen ontdekken. Je zal merken dat het jou een gelukkiger mens maakt …en heb ook veel plezier met de mensen om je heen, lachen is gezond en draagt ook bij aan een gezonde leefstijl.

Ben jij klaar voor verandering in je leven?
We hebben je nu wat tools gegeven om jouw leefstijl in positieve zin te veranderen …ga ermee aan de slag en ook jij zal merken wat voor effect het heeft!

Cookie instellingen