Annick’s Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella

Uit Project gezond: Afvallen met gezond en vooral lekker eten. Van Natalia & Walter. 

Wat heb je nodig? 

  • 4 plakken bladerdeeg
  • 30gr Griekse yoghurt
  • 10gr groene pesto
  • 100gr courgette
  • Halve rode paprika
  • 1 rode uit
  • 60gr mozzarella
  • Italiaanse kruiden
  • Basilicumblaadjes

  
Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien. 
  3. Snijd de courgette in dunne plakken, de paprika in reepjes en de uit in ringen. 
  4. Leg de plakken bladerdeeg in een vierkant op een stuk bakpapier en zorg dat ze elkaar net iets overlappen. Druk de overlappende stukken aan en rol het bladerdeeg verder uit om het oppervlak te vergroten. Vouw de randen om naar binnen en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. 
  5. Meng de Griekse yoghurt met de pesto en smeer het bladerdeeg hiermee in. 
  6. Beleg het bladerdeeg met de courgette, paprika en rode uit. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de plaattaart. Strooi er naar smaak Italiaanse kruiden en peper over. 
  7. Bak de plaattaart in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar. 
  8. Garneer met (kleine) basilicumblaadjes. 

Tips: 
Haal de taart niet te vroeg uit de oven. De kans is dan groot dat de bodem niet krokant is. Dus gewoon lekker donkerbruin laten bakken.