Britte ontdekt Bodypump

Bodypump
Hoi, mijn naam is Britte! Ik ben 19 jaar en loop stage bij Bodyline healthcenter. In het verleden heb ik vier jaar lang handbal gedaan. Ik ben dus redelijk sportief, maar geen topatleet. Ik ben pas begonnen met sporten bij Bodyline, daarom ben ik de verschillende groepslessen aan het uitproberen. De komende weken vertel ik jou in deze blog mijn ervaringen met deze lessen. Deze keer: Bodypump. 

Mijn eerste ervaring met de Bodypump les was super. De instructeur begeleidde mij vanaf het begin tot het einde. In het begin van de les wordt er geholpen met het maken van de beste gewichtskeuze voor mijn training. Ook wordt er duidelijk uitgelegd welke andere materialen ik nodig heb en hoe ik het beste start met de eerste oefeningen.

In de loop van de les veranderd de gewichtskeuze. Je wordt hierin goed begeleid en er wordt verteld welke gewichten je het beste als volgende kan pakken. De training verloopt soepel door de goede begeleiding. Nog nooit met gewichten getraind? Dan zal het een zware les worden! 60 minuten hard werken en je spieren uitdagen met de verschillende krachtsoefeningen.

Met mijn einddoel voor ogen geef ik 200%.  Ik ga er helemaal voor! Ik kijk uit dat ik mijn spieren niet overbelast door de oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren, de gewichtskeuze langzaam op te bouwen en geen enkele beweging overhaast uit te voeren. Iedere 3 maanden verandert het Bodypump programma zo blijven de liedjes en choreografie interessant en leuk.

Waarom zou jij meedoen met een Bodypump les?
•    Toegankelijk voor iedereen  (intensiviteit van de les is afhankelijk van je gewichtskeuze)
•    Vormt en toned alle belangrijke spieren in het lichaam
•    Verbetert je kracht
•    Verbetert je houding
•    Verbetert je uithoudingsvermogen
•    Verbetert je botdichtheid (helpt botontkalking te voorkomen)
•    Bij twee tot drie keer per week BodyPump verhoogt je basisstofwisseling

Samantha van Splunder (coach Bodypump): “Bodypump is een total body workout van 1 uur waar je met grote voldoening vandaan komt. Alle spieren worden aangepakt, zodat je niet het gevoel krijgt dat je iets hebt gemist tijdens je workout. 

De focus van Bodypump zit bij de vele herhalingen waardoor je definitie van je spieren verbetert en daardoor strakker wordt. Ook blijft je hartslag relatief hoog omdat je lichaam hard blijft werken wanneer je spieren vermoeid raken. Dit zorgt voor een goede vetverbranding. Daar komt bij dat de groep positief effect heeft op de motivatie van de deelnemer en helpt de instructeur extra motiveren wanneer het wat moeilijker gaat.

Ik adviseer mensen vaak om mee te doen met een Bodypump les omdat deze les alles bevat om een fitter lichaam te krijgen. Daarbij helpen wij (de instructeurs) jou met de keuze van de gewichten, goede lichaamshoudingen en eventuele opties bij blessures. Het is een gezellige les met leuke muziek, die met 2x per week voor een optimaal effect zorgt! Zie ik je snel in mijn Bodypump les?
"Geschreven door: Britte de Vries

Cookie instellingen