Daphne's top 5!

Daphne’s top 5
Daphne heeft een speciale top 5, namelijk top 5 zwangerschapsoefeningen.
Ze laat jullie zien welke oefeningen zij fijn vond tijdens haar zwangerschap en waar de oefeningen goed voor zijn.
Afgelopen zondag 20 december is onze Daphne bevallen van een meisje Rana 🥰

Oefening 1: Side Plank Clamshell
Deze oefening is op 2 manieren uit te voeren. Hoe daphne de oefening laat zien is de gevorderde manier, deze is voor veel vrouwen die ver in hun zwangerschap zitten iets te zwaar om te doen. Voor deze vrouwen is er ook een andere optie, bij die optie ligt je zij gewoon op de grond ipv omhoog gelift. Je begint op de grond liggend op je zij met je benen gebogen en je voeten op elkaar. Tijdens het liften van je zij van de grond, doe je ook je knieën van elkaar af. Je voeten blijven tijdens de hele beweging op elkaar. Deze oefening traint de schuine buikspieren tijdens het planken en traint je heupen en de buitenkant van de bovenbenen tijdens de clamshell.

Oefening 2: Twisted Row
Deze oefening is om meerdere redenen heel fijn om te doen tijdens de zwangerschap. Doordat je zit op een exercise ball worden je bekken ontlast, zeker als je wat verder bent in je zwangerschap en last krijgt van het bekken. Door het naar achter trekken van de miniband wordt de bovenrug en schouderbladen aan het werk gezet, dit is heel fijn voor je houding. En tot slot door de lichte twist die je maakt zit er een beetje rek en een beetje training op de schuine buikspieren.

Oefening 3: EB Hip Bridge
Deze oefening doe je op een exercise ball. Dit ligt fijn voor je hoofd en schouders. Je kan de beweging groot genoeg maken zonder dat het te zwaar wordt. Je traint met deze oefening onder andere je onderrug, bilspieren en beenspieren (vooral de achterkant) Doordat de bal natuurlijk wat minder stabiel is dan een bankje, train je ook gelijk je balans. Je moet jezelf namelijk tegenhouden om niet door te rollen.

Oefening 4: Deadlift
Deze oefening is bedoeld om de onderrug te trainen, de lange spier die langs je wervelkolom loopt. Het is belangrijk dat deze spier sterk blijft zodat je niet teveel in je rug gaat hangen tijdens de zwangerschap. Deze oefening is te doen met mini band voor extra weerstand, maar je kunt gerust met wat meer herhalingen zonder miniband trainen.

Oefening 5: Bird Dog
Deze oefening traint de balans en de stabiliteit in de onderrug. Doordat je tijdens de zwangerschap, door het dragen van het gewicht aan de voorkant, vaak last kan krijgen aan de onderrug, is het belangrijk dat oefeningen die je tijdens de zwangerschap doet ervoor zorgen dat je rug stabiel en sterk blijft.

Cookie instellingen