Favoriete Yoga houding van...

Even een moment ontspanning voor jezelf of een heerlijke stretch. Drie van onze yogi's tonen hun favoriete houdingen met een korte uitleg over de houding zelf. 

1. Linda: de Zwaan 
"Kom op handen en knieën, neem de rechter knie mee naar voren en leg deze tussen de handen in. Laat de rechter bil naar de vloer zakken (leg evt. een kussen of blok onder de rechter bil wanneer de vloer te ver weg is).
Draai de borst naar voren en til de borst op. Linker been kan je gebogen neerleggen op de vloer, of je strekt het been over de vloer weg, wreef van de voet in de vloer.

Deze houding geeft een opening in de heup, stretch in de rechter heup en bil en maakt een lichte achterwaartse buiging in de onderrug.
Bij pijn in de voorste knie, verplaats het rechter onderbeen/rechter knie wat meer naar voren en/of naar rechts.
Helpt dat niet, voer dan de tweede optie uit door op de rug te komen liggen op de vloer. Kruis het rechter been over het linker been en haal de knieën naar je toe. Ontspan nek en schouders op de vloer.

Wanneer je in de houding bent, blijf zo’n 7-10 diepe ademhalingen zitten.
Kom daarna terug op handen en knieën en wissel om naar de andere kant.
Deze houding is fijn om te doen na een lange dag zitten of staan."

Groetjes, Linda


   


2. Vanessa: Helden Houding
Deze oefening is werkelijk mijn “eerste liefde”.
𝚆𝚊𝚊𝚛𝚘𝚖? Het is een krachtige oefening en dat vind ik heerlijk om te doen. Tegelijk heeft het ook iets heel lichts door de oprichting naar boven naar de handen en de wijsvingers.(een soort ruwe bolster met blanke pit)
De houding vraagt een sterke concentratie vanwege alle accenten waar je op moet letten (heupen en schouders in 1 lijn, stand van voeten en benen, opening in de borst, oprichten van de armen).

Ik ga er helemaal in op. Alsof ik die houding dan helemaal ben. Dat laadt me enorm op en dat vind ik heerlijk. Ik voel me sterk en klaar voor wat op mijn pad komt. De held spreekt het zelfvertrouwen en het ‘innerlijk vuur’ aan. Je staat stevig geworteld met de voeten en de benen maar je toont jezelf ook (open in de borst). Dat roept tegelijk kracht en kwetsbaarheid op. Je bent klaar voor wat je te doen staat, een gevoel van BAM hier ben ik, kom maar op….    3. Barbara: handenstand 
Barbara: "Ik hou van de handstand. Het ziet er misschien een beetje patserig uit en alsof je veel arm kracht moet hebben maar eigenlijk is het belangrijker om de goede "alignment" te vinden (Enkels boven de heupen, boven de schouders, boven de polsen. De benen kan je het beste actief omhoog verlengen, anders zal je lichaamsgewicht naar beneden zakken en wordt het heel zwaar).

Dat gezegd, ik hou niet van de handstand voor de techniek maar voor het gevoel dat het geeft. Handstand is speels en energiek. Het vraagt geduld, veerkracht (vallen en opstaan, weer vallen en opstaan...) en vertrouwen dat het, op een dag, wel gaat lukken. Allemaal belangrijk eigenschappen voor het leven eigenlijk". 

 

Cookie instellingen