Jeanet’s Curry Madras

Hierbij een recept waarin ik kruiden van Euroma gebruik.
Ik ben fan van de kruiden van Euroma omdat dit heerlijke mixen zijn. Zonder zout, suiker of andere toevoegingen. Een van mijn favouriten is curry madras. Hierbij een recept:
 
Voor 3 personen: 
– 125gr rijst
– 1 ui
– 250gr kipfilet blokjes
– Curry madras by Johnny Boer kruiden Euroma
– Olie om te bakken
– 400ml kokosmelk
– 1 kippenbouillontablet
– 400gr ananasstukjes
– 300gr diepvries tuinerwten 

Bereiding: 
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit 1 eetlepel curry madras kruiden met de ui op een laag vuur.
Voeg de kip toe en bak deze bruin
Voeg daarna de kokosmelk, de bouillontablet en nog 3 eetlepels kruiden toe en breng zachtjes, tot net niet aan de kook. Voeg de tuinerwten en de ananasstukjes toe en breng de temperatuur van de saus terug tot tegen de kook. Proef van de saus en voeg eventueel nog wat kruiden toe 

Je kunt deze maaltijd ook makkelijk vegan maken door de kipfilet te vervangen door ‘als stukjes van kip’ of champignons. 

Smakelijk!
Jeanet