LOCK DOWN EFFECTIEF GEBRUIKEN

Helaas zijn de sportscholen nu gesloten, heel vervelend. Je was misschien net lekker bezig met nieuwe doelen te behalen, fitter te worden of jezelf aan het voorbereiden voor het nieuwe jaar met goede voornemens.
Er zijn altijd zaken waar we geen invloed op hebben, het weer, het sluiten van de sportscholen, mopperende mensen om je heen. Om energie te steken in zaken waar we geen invloed op hebben is zonde, steek deze energie liever in zaken waar je wel invloed op hebt. Is het koud buiten, kan je wel een warme jas aantrekken en een rondje gaan wandelen. Zijn de sportscholen dicht, kan je thuis of buiten wel in beweging blijven. Wandelen, fietsen, vind een nieuwe hobby, ren je snelste kilometer, een nieuw record push-ups halen. Alle mogelijkheden zijn er, we moeten ze soms alleen even zien.

Ik wil je uitdagen om tijdens deze lock down je tijd en energie te stoppen in zaken waar je invloed op hebt en wat je belangrijk vind.
- Waar heb je wel controle over deze lockdown?
- Wat voor doelen wil je graag behalen?
- Voorbeelden van doelen die je op kan pakken:
Iedere dag 8000 – 10000 stappen
Iedere dag 2 L water drinken
Iedere dag 2 stuks fruit eten

Weet je wat je wilt behalen, maak dan concrete afspraken met jezelf over hoe je dit gaat doen. Plan elke dag tijd in wanneer je dit gaat doen. Wees consistent. Het hoeft niet perfect te zijn, zolang je consistent bezig bent met je doelen boek je ook vooruitgang.

MOTIVATIE
Ben je aan het wachten tot je gemotiveerd raakt? Dan kan je nog wel even wachten.
Motivatie is niet het gene wat nodig is om te starten, wat nodig is om te starten is actie ondernemen. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein deze stap is. Maar maak de eerste stap. Begin. Wanneer je actie onderneemt zal je resultaten zien en dit zorgt voor motivatie. Ik wil je uitdagen om iedere dag iets te doen wat je dichter bij jouw doel brengt. You got this! 

Laura van Gremberghe
LVG Leefstijlcoaching
https://www.instagram.com/lvgleefstijlcoaching/ 

 

Cookie instellingen