Omega 3 - vetzuren

 
🧠 Ons brein zorgt ervoor dat ons lichaam werkt en draait. Om dat soepel te houden, is vet nodig; groenten, zaden, vette vis en algen bevatten de juiste vetten om je hersens goed geolied en actief te houden.
 
Omega 3-vetzuren zorgen ervoor dat de cellen in onze hersenen soepelheid behouden waardoor wij goed kunnen functioneren. Ook is het nodig om neurotransmitters te maken. Door zenuwprikkels over te dragen, zorgen deze ervoor dat neuronen met elkaar kunnen communiceren. Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat Omega 3 enorm belangrijk is voor onze stemming. Vandaar dat het, vooral wanneer je je minder opgewekt voelt, de juiste voeding invloed kan hebben op je positieve stemmingen.
 
Er zijn 3 soorten Omega-3 vetzuren die zorgen voor een balans in ons lichaam: 
1️⃣ ALA = Alfalinoleenzuur. Deze kan niet aangemaakt worden door ons lichaam zelf en bevind zich vooral in plantaardige voeding zoals lijnzaad, chiazaad, walnoot en in bladgroenten. In het lichaam kan deze worden omgezet tot de volgende twee: 
2️⃣ EPA = eicosapentaeenzuur. Dit zijn visvetzuren, die voornamelijk in producten van vette vis zitten, zoals zalm, makreel, haring en sardine. 
3️⃣ DHA = docosahexaeenzuur. Deze vervult belangrijke hormonale functies. 
 
Het is belangrijk deze vetzuren hoog, én in balans te houden. Het is de bedoeling dat geen van allen overheerst, om bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, ontstekingen of andere aandoeningen te voorkomen. 
 
Anita: “Hier een korte samenvatting van wat voedingstips. Omega 3 vetzuren zijn een essentieel bestanddeel van onze voeding, omdat we ze niet zelf kunnen aanmaken. Over het algemeen eten we hier te weinig van. Een aantal goede voedingsbronnen van Omega 3 zijn lijnzaad- en lijnzaadolie; walnoot- en walnotenolie; hennepolie en koolzaadolie. 
🐟Vette vissen zoals haring, ansjovis, makreel, sardines, zalm, tonijn, paling en forel. Maar, door de toenemende verontreiniging van onze oceanen en zeeën, is het beter deze maar 1 of 2 keer per week te eten. Wanneer je geen viseter bent, zijn alternatieven visolie capsules, of liever nog algen capsules (bij voorkeur van gekweekte algen, dan zijn ze niet vervuild). Eieren zijn verrijkt met omega 3, bij groenten kun je denken aan postelein, waterkers en andere bladgroenten.
 
📉De gezondheidsvoordelen van het innemen van omega 3, zijn dat je 35% minder risico hebt op een hoge bloeddruk bij voldoende inname. Het werkt ontstekingsremmend, versterkt je immuunsysteem en verhoogt je concentratievermogen. 
🩸Daarbij creëer je een lagere kans op hart- en vaatziekten, omega 3 heeft een gunstige werking op de vetsamenstelling van je bloed. En het is goed voor je ogen, huid en haar.
 
Om het tekort aan omega 3-vetzuren aan te vullen zou je gebruik kunnen maken van een supplement, bij Bodyline werken wij uitsluitend met Fittergy supplementen. 
Er zijn twee supplementen mogelijk om je omega 3-vetzuren aan te vullen: 
1) “Vegan Omega 3 complete”, deze is speciaal ontwikkeld voor mensen die geen dierlijke producten willen gebruiken, bevat DHA en EPA vetzuren en is een volwaardig alternatief voor omega 3 uit visolie. 

2) “Visolie 1000mg 30%”, dit is zuivere, hoog gedoseerde omega-3 visolie. Deze is natuurlijk, bevat DHA en EPA, en bevat ook vitamine E. 

Bij Fittergy ontwikkelen ze al meer dan 20 jaar lifestyleprogramma's en voedingssupplementen voor zowel topatleten als consumenten om je fitter, gezonder en energieker te laten voelen.
Alle supplementen worden gemaakt volgens strenge interne productie- en verpakkingseisen, en volgens de HACCP, ISO22000 en FSCC22000 richtlijnen. Daarom werken wij vanuit Bodyline graag samen met dit bedrijf. 

Mocht je vragen hebben over Omega-3 of meer info willen over de fittergy voedingssupplementen neem dan gerust contact op met anita (anita@bodylinehc.nl)
Cookie instellingen