Rianne’s pizza met bloemkoolbodem

Rianne: "Bij ons is gezond eten en genoeg groenten binnen krijgen per dag soms een behoorlijke uitdaging met 2 jonge meiden in huis. Daarom verstop ik de groenten graag in het eten 😜. Vanavond aten we een pizza met bloemkoolbodem één zelf gekocht maar ook één zelf gemaakt. En…. het smaakte naar meer, alle borden waren leeg! Missie geslaagd 💪🏻
Hieronder vind je het recept.

Ingrediënten voor een Pizza met bloemkoolbodem (1pers)
– 1/2 bloemkool
– 1ei
– 50gr geraspte kaas
– Peper (eventueel zout)

Snij de bloemkool in roosjes en even wassen. Je kunt de bloemkool daarna raspen of in de keukenmachine fijn maken. In een kom 5min in de magnetron laten garen. Laat de bloemkool nu goed uitlekken, dit gaat het beste in een schone theedoek, vouw de theedoek dicht en wring de bloemkool uit. Meng nu in een kom de bloemkool peper kaas en het ei door elkaar.

Verdeel de bloemkoolmassa over een bakplaat zodat je een mooie bodem krijgt, maak hem niet te dik maar ook zeker niet te dun. Bak de bodem op 180gr een 20minuten. Haal de bodem uit de oven en beleg hem naar keuze.

Ik heb hem belegd met een zelfgemaakte tomatensaus met spinazie uit de blender (nog meer verborgen groenten😜) wat knoflook en italiaanse kruiden, kaas en salami (bij ons noemen we dat spikkelworst😁) en kipfilet.
Nog even een minuutje of 8 afbakken en smullen maar 😜
Voor de wat snellere variant is er natuurlijk ook een kant en klare bloemkoolbodem. Bijna net zo lekker 😁

Eet Smakelijk!