Safety week - dag 2

Dag 2 gaan we samen met onze trainer Laura naar buiten!
De focus in deze training ligt op cardio. We gaan in totaal 5 oefeningen uitvoeren, waarbij we 40 seconden trainen en 20 seconden rust hebben. Tijdens onze rust gaan we natuurlijk voor een actieve rust, je gaat dan een stukje wandelen om in beweging te blijven.

Ga jij onze uitdaging aan? Voltooi deze reeks oefeningen drie keer. Veel succes!


Over deze training: 
 
Squat Jump: Een cardio oefening met de focus op de benen, door het doorzakken en omhoog komen train je de kracht in de benen, maar door het loskomen van de grond met gestrekte benen train je de snelkracht. Deze combinatie ga je voelen in de uithoudingsvermogen van de spieren in je bovenbenen en kuiten. Ideale oefening voor bijvoorbeeld sporten zoals volleybal.

Mountainclimbers: Een cardio oefening met de focus op de core. Doordat je lichaam in plank houding moet blijven betekent dit dat je je core spieren volledig moet aanspannen en moet blijven aanspannen. Doordat je je benen om en om intrekt, train je de onderste buikspieren en de heupbuigers nog eens extra en door de snelheid van de beweging gaat je hartslag en ademhaling omhoog.

Toe taps: Een cardio oefening waarbij de focus ligt op het verhogen van de hartslag en ook op de uithoudingsvermogen van de kuiten. Doordat je constant op je tenen staat, omdat je dan voet dan zacht kan landen en snel weer kan vertrekken. Het gaat om korte snelle stukjes voor een snelle hoge hartslag en ademhaling.

Burpee: Een cardio oefening waarbij de focus ligt op je hele lichaam. Deze oefening heeft een soort haat/liefde verhouding met heel veel sporters. De optie die Laura in de video laat zien is de middelste optie oftewel de halve Burpee. Bij een volledige Burpee raakt je bovenlichaam de grond waardoor je jezelf via een push up weer omhoog moet duwen. Natuurlijk hebben we ook een makkelijke optie en dat is zonder springen, dus gewoon je voeten om en om naar achter en terug stappen.

High Knees: Een cardio oefening waarbij de focus ligt op het verhogen van de hartslag en het verzuren van de heupbuigers. Door de benen constant zo hoog op te trekken, train je de uithouding van de heupbuigers. Hierdoor wordt het steeds moeilijker je benen zo hoog op te blijven trekken. Het is de kunst om de knieën niet te laten zakken en gedurende de 40 seconden de knieën ten hoogte van de heupen te houden.

Cookie instellingen