Safety week - Dag 5

Dag 5 eindigen we met een heftige core work-out of buikspier-kwartier van onze trainer Giovanni. Je hebt terug 5 oefeningen die onze trainer in deze video toont. Je gaat telkens 45 seconden werken en hebt 15 seconden rust. Wij dagen jou uit! Probeer 3 rondjes van deze oefeningen te voltooien. Veel succes! Wat heb je nodig voor deze training? Vandaag heb je enkel een matje nodig!

Dubbel Crunch: Deze oefening traint de bovenste en onderste buikspieren tegelijkertijd. Het heeft een klein beetje coördinatie en motoriek nodig om op hetzelfde moment je bovenlichaam en onderlichaam naar elkaar toe te trekken. Hierdoor een fijne oefening.

Ruitenwisser: Deze oefening is een uitbreiding op een stretch vanuit de yoga. De stretch is vooral bedoeld voor de rug. Doordat je zoals bij deze oefening je voeten los van de grond hebt, zit er nog meer rek op de rugspier, maar de spier die ervoor zorgt dat je benen terug komen in het midden, komt vanuit de schuine buikspieren. Deze kan je moeilijker maken door de benen te strekken.

Plank: Heeft bijna geen uitleg meer nodig. Planken traint de diepliggende buikspieren en hierdoor een van de beste oefeningen voor het versterken van de core. Het traint geen sixpack, maar maakt je core sterker en dat is toch wat iedereen wil!

Leg raise: De focus bij deze oefening ligt op de onderste buikspieren. Het trainen van de onderste buikspieren is vaak zwaar, waardoor de rug het heel vaak over wil nemen. Je kan dit voorkomen door je navel in te trekken en je bekken te kantelen. Hierdoor duw je je onderrug volledig in de grond. Laat je benen dan zakken tot je merkt dat je je rug niet meer in de grond kan duwen. Zijn je voeten nog heel hoog van de grond? Oefen deze  beweging dan en ik beloof dat je steeds lager kan komen!

Hip Bridge Leg Extension: Deze oefening traint de stabiliteit in je onderrug, De basis van deze beweging is de gewone hip bridge. Deze versie is iets uitgebreider. Wanneer je je handen los hebt van de grond en je armen over je schouders kruist, maak je het nog moeilijker en creëer je meer balans. Je onderrug gaat je beweging herstellen waardoor je de stabiliteit traint.

Cookie instellingen