Snelle pompoensoep van Jeanet

Uit het receptenboek van Jeanet: snelle pompoensoep

Het is weer tijd voor iets warms tijdens de lunch. Mijn favoriet in deze herfstperiode is dan toch echt wel pompoensoep. In het weekend heb ik vaak meer tijd en gebruik ik voor dit recept een biologische pompoen. Deze kun je met schil en al gebruiken; wel zo handig.
 
Deze versie maak ik regelmatig door de weeks, als ik snel een lekkere soep wil hebben. Binnen 20 minuten een lekkere, verse (vegan) pompoensoep
 
Ingrediënten: 
– Zakje pompoenblokjes van 400gr
– 150 gr wortels
– Ui
– Knoflook
– Bouillonblokje
– Kerrie, paprikapoeder, komijn, peper 

Bereiding: 
Pel de ui en de knoflook en snijd in grove stukken
Doe de wortel op kleine stukjes
Doe wat olijfolie in je (soep)pan en fruit hierin de knoflook en de ui
Voeg dan de pompoen en de wortel toe en bak dit voor een paar minuten mee
Giet er dan zoveel (gekookt) water bij tot alles net onder water staat
Doe het bouillonblokje erbij en laat het geheel een minuut of 12 zachtjes kokenHoe kleiner alle stukjes zijn, hoe sneller al je groente zacht is gekookt
Als pompen en wortel zacht zijn, zet je het vuur uit
Pan van vuur halen en mbv de staafmixer maak je er een gladde pureersoep van
Voeg je kruiden naar smaak toe 
Als je hier een maaltijdsoep van wilt maken, kun je er een blikje linzen doorheen doen. Erg lekker en vult goed.
 
Enjoy your food!
Jeanet.