Uit het receptenboek van Anita

Havermout ontbijt! 
Nodig:
- 1 kopje havermout per persoon ( liefst biologisch) 50 gram
- 10 amandelen fijn gehakt
- handje aardbeien ,  blauwe bessen,  frambozen, of 10 gram cranberry’s
- 2 cm heel fijn gesneden verse gember
- 1 zure appel p.p op kleine stukjes gesneden
- 1 theelepel ceylon kaneel
- 1 theelepel olijfolie of ½ eetlepel kokosolie
- Extra 1-2 eetlepel gemalen kokos p.p,

Bereidingswijze:
Zet een wok op met de olie en rooster in een paar minuten de havermout. Blijf goed roeren. Het mag niet aanbranden. Voeg de appel,  en de gember toe en blijf roeren. Blus met 1 glas water. Blijf nog even doorroeren. Wordt het te droog voeg nog wat water toe. Maak de pap zo smeuïg als je zelf wilt . Op het laatste moment het fruit, de noten en de kaneel toevoegen. Eventueel de kokos  erover heen strooien.

Smullen maar! Ook al heb je nog nooit havermout gegeten dit moet je echt proberen! Op dit ontbijt kun je uren sporten. Je kan dit gerecht zowel warm als koud eten.

Variaties:
- Rasp de appels ipv in blokjes te snijden. Voeg hem dan op het laatst pas toe.
- Gebruik andere noten als walnoten, hazelnoten etc
- Voeg ipv water bv amandelmelk toe.
Cookie instellingen