Uit het receptenboek van Britte
Zoete aardappel chips!
Iets gezond en lekkers bij de film? Deze zoete aardappelchipjes zijn de oplossing voor jou!
Wat heb je nodig:
- Mandoline of dunschiller
- Oven
- Bakplaat en Bakpapier
- Zoete aardappel
- Olijfolie
- Peper en zout
- Eventueel, chili of paprika kruiden om er wat meer smaak aan te geven.
Hoe maak je ze?
zet de oven op 200 graden en snijd de aardappel in hele dunne plakjes. Het is belangrijk dat ze super dun zijn zodat ze lekker krokant de oven uit komen. Leg het Bakpapier op de bakplaat en doe er een klein beetje olijfolie op. Nu kan je de aardappelschijfjes op het bakpapier leggen en de bovenkant van de aardappelschijfjes invetten met olijfolie. Strooi naar smaak de kruiden over de aardappelschijfjes en ze in de oven. Laat ze 6 minuten staan. Haal de plaat uit de oven en keer de aardappelschijfjes om. Strooi indien nodig nogmaals wat kruiden over de aardappelschijfjes. Zet ze terug in de oven en wacht weer 6 minuten. Hoe kleiner je schijfjes zijn hoe sneller ze klaar zijn. Houd ze dus goed in de gaten en zorg dat ze niet aanbranden.
Tips:
Deze chips gaan ook heel goed samen met een lekkere avocadodip.
Wacht niet te lang met het eten van de chips want ze zullen snel weer zacht worden.
Veel plezier bij het maken van deze heerlijke chips.