Uit het receptenboek van Britte

Bananenbrood met noten en rozijnen! 
Benodigdheden:
- Snufje kaneel
- 180 gram speltbloem
- 4 rijpe bananen
- 3 eiren
- 1/2 zakje bakpoeder 
- 2 handjes rozijnen
- 2 handjes ongezouten noten
- Boter of olie (in de cake vorm mee in te vetten)
- Cake vorm 
- Oven
- Blender

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren, kaneel en 3 bananen in de blender en maak het tot een glad beslag. Vervolgens doe je het beslag in een kom en meng de bloem en bakpoeder er goed doorheen. Voeg de noten en rozijnen toe aan het beslag. Schenk het beslag in een ingevette cake vorm. Pak de laatste banaan en snijd deze door de midden en leg hem op het beslag. 

Bak het bananenbrood ongeveer 30 minuten in de oven. Controleer of hij goed is met een saté prikker. Komt de saté prikker schoon uit het brood als je erin heb geprikt dan is hij goed. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen. 

Smakelijk! 


Cookie instellingen