Uit het receptenboek van Britte

Haverrepen met noten en rozijnen! 

Zin in een lekker gezond en zoet tussendoortje?
Dan zijn deze haverrepen echt iets voor jou. Dit recept is goed voor 12 heerlijke repen. 

Wat heb je nodig:
– 200 g honing
– 150 g ongezouten noten
– Handje rozijnen
– 150 g havermout vlokken (Ik gebruik hiervoor 50% grote vlokken en 50% kleine vlokken)
– 2 el olijfolie of kokosolie
– Bakpapier

Bereidingswijze: 
Verwarm de oven voor op 160 graden. Begin met het fijn stampen of het blenden van de noten. Doe de honing in een pannetje en verwarm het totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg langzaam de Havermoutvlokken, noten en rozijnen toe. Blijf goed roeren zodat alles samen een geheel is. 
Leg bakpapier op de bakplaat en vet deze in met de olie. Haal de pan van het vuur. Kneed een deel van het mengsel tot een reep en leg hem op het bakpapier. Herhaal deze handeling tot het mengsel op is. Zorg dat de repen niet te dik zijn. 
Doe de bakplaat met repen in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten. Kijk tussendoor hoe ze zijn. Wil je ze minder knapperig haal ze er dan eerder uit. Zijn ze klaar? Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Geniet vervolgens van deze heerlijke en gezonde repen.