Uit het receptenboek van Britte

Havermoutmuffins met blauwe bessen!
Zin in een lekker tussendoortje maar wil je toch gezond blijven eten dan zijn deze havermoutmuffins de ideale uitweg voor jou. Er zit geen toegevoegde suiker in maar zijn toch lekker. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan wat extra honing toe aan het beslag. Deze muffins zijn lekker als ontbijt, blijven redelijk lang vers en zijn in te vriezen. Wat wil je nog meer?  

Benodigdheden:
- Oven
- cupcake vormpjes

Ingrediënten voor (+/- 10 st.):
- 1 banaan
- 2 eieren
- 2 tl kaneel
- 100 ml melk
- 2 tl bakpoeder
- 125 gram havermout
- 2 handjes blauwe bessen
- Snufje zout
- 1 el zonnebloemolie
- Eventueel honing

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden. Mix de havermout, banaan, bakpoeder, eieren melk en eventueel wat honing goed door elkaar. Zorg er wel voor dat je het niet te lang mixt. Voeg het kaneel, zout en zonnebloemolie toe. Meng het goed door elkaar. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe aan het beslag en verdeel je het over de cupcake vormpjes. Zet de havermoutmuffins in de oven en bak ze in ongeveer 30-40 minuten gaar. Check of ze goed zijn met een sateprikker (komt hij er schoon uit als je in de cake prikt dan is het goed).

Tip: deze heerlijke havermoutcakejes kan je invriezen en zijn ideaal als ontbijt.

Cookie instellingen