Uit het receptenboek van Daphne
Chocolade kastanje taart!
* Glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, geen noten.
Benodigdheden:
- 265 gram pure chocolade (minimaal 70%) in stukjes
- 110 gram kokosolie
- 2 tl grof zeezout
- 250 gram (voorgekookte) kastanjes
- 100 ml kokosrijstmelk (of andere plantaardige melk naar keuze)
- 100 gram bruine kokosbloesemsuiker
- 6 eieren
Bereiding:
Bekleed de bodem van een bakvorm (doorsnee ca. 28 cm) met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade en de kokosolie au bain-marie en voeg wat grof zeezout toe. Bereid de kastanjes volgens de gebruiksaanwijzing en mix ze daarna samen met de melk in een blender tot een gladde massa. Klop de eieren en de suiker luchtig met een garde. Voeg daarna het kastanjemengsel toe en roer verder tot je een egale mix hebt. Spatel het chocolademengsel door het eiermengsel en schep het in de bakvorm.
Bak 35 minuten in de oven. Laat even afkoelen voordat je de taart aansnijdt. Als de taart nog een beetje warm is, is hij op zijn lekkerst. Doordat er ook nog heel veel ‘goede’ voeding inzit zoals de kokosolie, de pure chocolade en de kastanjes kun je hier extra van genieten in de wetenschap dat je ook nog iets voedzaams binnen krijgt.