Uit het receptenboek van Jeanet

Appel Crumble! 
Nodig:
- 120gr grove havermout of havervlokken
- 4 grote appels, in stukjes
- 40 gr kokosolie (of roomboter)
- 40 gr walnoten (of andere noten naar smaak), gehakt
- 1 el kaneel
- 2 el honing

Zo maak je hem:
Verwarm de oven voor op 200gr (Airfryer: 160) Meng in een kom de stukjes appel met de kaneel en doe deze appelmix in een ingevet ovenschaaltje. Meng in een andere kom de ingredienten voor de crumble; mix de havermout, kokosolie, gehakte walnoten en honing tot een sticky geheel. (ik doe zelf heel even de honing + olie beetje opwarmen. Dan wordt het beter verdeeld door de havermout. Verdeel de crumble over de appelvulling. Zet de crumble in de oven en laat ‘m in 20-30min gaar worden (Airfryer: 11 min) Laat het schaaltje even buiten de oven drogen voor nog meer crunch

Ik eet dit regelmatig als ontbijt met een paar scheppen magere kwark. (griekse yoghurt 0,1% kan uiteraard ook) Of als toetje met een bolletje ijs. 

Je kunt dit heel makkelijk de avond van te voren al klaar maken. Dan hoef je het alleen maar ’s ochtends in de oven/Airfryer te zetten en heb je weer voor een paar uur energie!
Eet smakelijk!



Cookie instellingen