Uit het receptenboek van Jeanet
Zelfgemaakte GranolaDeze keer een zelfgemaakte granola. Héérlijk voor in je yoghurt of kwark. Met ingrediënten die je zelf lekker vindt. Ik heb nu gekozen voor walnoten en pecannoten. Maar je kunt er bv ook een mix van ongebrande, ongezoute noten in doen. Daarnaast bevat deze variant veel minder suiker dan in de winkel. Je kunt naar hartelust variëren met noten, zaden, cranberry's en rozijntjes. De laatste 2 voeg je pas toe als de granola uit de oven komt.
- 200gr havermout
- 20gr zonnebloempitten
- 50gr pecannoten ( klein maken)
- 50gr walnoten (klein maken)
- 2el gebroken lijnzaad
- 1el kaneel
- 2el koekkruiden
- 3el olijfolie/kokosolie
- 3el honing
Bereidingswijze:
- oven voorverwarmen op 180gr
- alle droge ingrediënten mengen
- honing klein beetje verwarmen zodat hij goed vloeibaar is en meng door het droge mengsel
- als je kokosolie gebruikt: doe hetzelfde en voeg toe. Olijfolie kun je zo toevoegen
- leg bakpapier op je bakplaat en verdeel het mengsel hierop
- in de oven voor ong 6min. Dan even goed omscheppen
- nog ong 5 min in de oven
- je granola mag licht bruin zijn. Laat hem niet te donker worden want dat is niet lekker
- laat buiten de oven afkoelen, dan wordt het lekker knapperig
Bewaar je granola lucht dicht dan kun je er zeker 3 weken van genieten.
Als ie dan niet al lang op is natuurlijk 😁
Eet smakelijk!