Uit het receptenboek van Jeanet

Kook-je-koelkast-leeg recept
Herken je dat? Je hebt nog meerdere restjes van groente in je koelkast liggen maar wat moet je er nog mee?
Hierbij een makkelijk en snel kook-je-koelkast leeg  recept.
Wat ik nog had liggen;

- Ong 200gr macaroni/spaghetti groente (prei, ui, champignons, rode en groene paprika)
- Aubergine (op stukjes)
- Ong 150 gr kastanje champignons (op plakjes) 

Wat ik standaard in huis heb;
- Knoflook
- Tomatenblokjes
- Kikkererwten (maar rijst of quinoa past hier ook prima bij)
 - Tijm
- Kruiden die je lekker vind 

Bereiding;
- Als je rijst gebruikt in dit recept; kook dit volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Beetje olijfolie in de pan
- Pers de knoflook uit en bak kort
- Voeg de aubergine toe en roerbak voor 2 min mee
- Voeg dan de champignons toe en roerbak tot ze voor jou de gewenste grote hebben
- Voeg de macaroni/spaghetti groente toe en roerbak het geheel nog 5 min
- Zet vuur wat zachter en voeg de tomatenblokjes toe
- Als je de kikkererwten gebruikt; voeg ze toe en verwarm ze mee op een laag vuur
- Voeg nog wat kruiden toe die je lekker vind; tijm, paprikapoeder, kerrie/kurkuma, beetje komijn 

Liever geen koolhydraten in je maaltijd? Laat dan de kikkererwten/rijst/quinoa eruit. 
Ook dan heb je weer voor een paar uur energie 😊
Eet smakelijk!

Cookie instellingen