Vegan Switch: Femke's testimonial

Onze eigen Femke Boon heeft afgelopen weken de Fittergy Vegan Switch gevolgd onder begeleiding van onze coach Anita. Lees haar volledige testimonial hieronder of bekijk de video. 

Femke: “Ik ben begonnen met de detox - vegan switch om een paar redenen:  
  1. Ik wilde mijn routine doorbreken van het ’s avonds snaaien
  2. Ik wilde een paar kilo afvallen
  3. Af van het te veel eten van snelle suikers
  4. Mijn lichaam en geest even resetten 
  5. Nieuwsgierig naar wat het met mijn lijf zou doen zodat ik mijn ervaring kan delen omdat het bij mijn beroep past)
   


   
Ik heb de kuur heel positief ervaren. 
Het ideale is dat er voor iedere dag een menu in het boek staat met de hoeveelheden. Je hoeft dus zelf niet meer na te denken wat je dan wel of niet mag eten. Het kost wel wat meer tijd om alles voor te bereiden maar dat deed ik meestal een avond van tevoren. Ik heb gelijk weer een hoop inspiratie opgedaan om te variëren in het eten van groenten. Sommige recepten waren verrassend lekker.  

De kuur duurt in totaal 10 dagen:
  • 4 afbouwdagen (dan eet je nog een klein beetje vlees of vis)
  • 4 vegan dagen
  • 2 opbouw dagen

   

Iedere dag een uurtje wandelen of rustig fietsen hoorde er ook bij. Ik heb een hond dus dat deed ik sowieso al. Ook moet je een paar keer zorgen dat je goed gaat zweten door middel van sporten en/of het gaan in een sauna.

De 10 dagen heb je ook een coach (Anita) waarmee je van tevoren alles doorspreekt.  Iedere dag heb je contact via de app om de vooruitgang te bespreken en eventueel het één en ander aan te passen. Heel handig, als je vragen hebt zijn de lijnen heel kort.

Het verliep allemaal beter dan verwacht. De kilo's vlogen er af (in totaal 5.7 kg in 10 dagen), ik voelde me fit ondanks de weinig calorieën op een dag , mijn huid werd een stuk rustiger en zelfs mijn prestaties gingen omhoog.  En het ’s avonds snaaien heb ik geen behoefte meer aan.

Nu vragen veel mensen, ja leuk.. die paar kilo's kwijt.. maar zodra je kuur klaar is en je gaat weer gewoon eten komt alles er weer aan... Daar zit waarschijnlijk wel wat in.. 
Het is daarom belangrijk dat je na de switch wel je levensstijl gaat aanpassen zodat je niet terug valt. Na de kuur ben ik mijn patroon verder gaan veranderen.  Ik eet nu 4 dagen in de week helemaal vegan. 3 dagen eet ik 'normaal'.  Dus wel gewoon dierlijke producten,  maar ook eens friet, chocola of wat ik dan ook heel lekker vind. Op deze manier vind ik het heel makkelijk vol te houden en vind ik mijn balans. Hierdoor ben ik nog steeds op het gewicht als aan het einde van de kuur. 

Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Voor mij heeft het echt mijn knop omgezet om bewuster met voeding om te gaan, en te leren dat je lichaam echt wel goed kan presteren op veel minder brandstof.  Ik voel me een heel stuk beter in mijn vel.

Tips van Anita: 
"Ik heb zelf ondanks dat ik redelijk gezond eet ervaren wat het met je energie en kracht doet na een aantal vegan dagen.
Ik heb na een kuur echt nog meer energie en meer kracht in mijn benen wat ik dan terug zie in de vermogens meter op mijn fiets. 

Wat kan je verwachten? 
1- tijdens een vegan kuur staat je gezondheid voorop, moet je tijd maken voor jezelf om gezond te koken, meer te bewegen en te ontspannen 
2- iedereen kan het doen, of je al een gezonde leefstijl hebt of nog niet, iedereen haalt hier een positief effect uit.
3- 2 tot 6 kg afvallen, meer energie, betere stoelgang, mooiere huid, meer rust in je hoofd etc.

En het belangrijkste voor mij is een verbetering  in je lifestyle. Geef je over aan het programma en stel jezelf open voor een verandering. En ook niet onbelangrijk: het hele gezin kan er aan meedoen. Start een kuur wanneer je wat tijd kan vrijmaken voor jezelf omdat het bereiden van de maaltijden meer tijd in beslag kan nemen dan je gewend bent. En na de kuur is het inlassen van 2 Vegan dagen per week al voldoende om een positief effect te (be)houden. 

Neem gerust contact met mij op!"
tel. +31 6 54905122
mail: anita@bodylinehc.nl
 

Cookie instellingen