Yoga verdieping met Barbara

Barbara heeft een unieke manier van lesgeven waarbij ze de connectie tussen de oefeningen die je uitvoert (lichaam) en de principes erachter (geest) tijdens de les met jou deelt. Haar lessen zijn telkens opgebouwd rond bepaalde thema's en alle oefeningen vervullen een specifieke functie binnen dat thema van de les.

Een voorbeeld uit de 𝗳𝗿𝗼𝗻𝘁 / 𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗯𝗼𝗱𝘆 𝗹𝗲𝘀:

Barbara: "Uttanasana, heet ook wel de “forward Fold” of “vooroverstrekking”. Dit is een voorbeeld van een les waar we werken rond het principe van “front” en “back” body. Heel simpel gezegd: de voorkant van je lichaam heeft een andere betekenis dan de achterkant van je lichaam. Dat kunnen we vanuit verschillende dimensies meemaken.

In dit geval is het dat de voorkant van je lichaam andere eigenschappen heeft: het is zachter, kwetsbaarder (je hebt bijvoorbeeld veel van je zintuigen op je gezicht), de voorkant van je longen gaan meer omhoog dan de achterkant van je longen, aan de voorkant van je lichaam zit ook het verteringsstelsel. Aan de achterkant van je lichaam heb je meer bescherming. Grote botten (achterkant van je schedel en bekken). Er is hier meer bot dan aan de voorkant.

Dus bij de forward fold is de voorkant [het kwetsbare] meer beschermd en de achterkant is meer “beschermend”. Dus in een les gefocust op front / back body voelen we dat verschil".


 

  
Cookie instellingen