Coronatoegangsbewijs

Bodyliners,

Allereerst willen wij benoemen dat wij begrijpen dat de overheid ingrijpt met regels om de toegankelijkheid voor de zorg voor iedereen te borgen. Daarnaast betreuren wij het zeer dat sport en bewegen niet expliciet door de overheid ingezet worden als middel om gezond door deze corona crisis te komen. In deze lastige periode vinden wij ook dat het niet onze rol is om te oordelen en/of de scheidsrechter te zijn m.b.t. de discussie over het wel of niet gevaccineerd zijn.

Coronatoegangsbewijs
Hoe gaan wij concreet te werk?

Bij jouw eerste bezoek:
Volgens de richtlijnen van de Nederlandse overheid is het vanaf zaterdag 6 november verplicht om een Coronatoegangsbewijs te kunnen laten zien om in onze clubs te mogen trainen. 
   
In onze ledenadministratie registreren wie over de gewenste bewijslast beschikt.
  • Bij iedereen staat een automatische poort blokkade in Sportivity.
  • Toon bij je eerste sportbezoek je Coronatoegangsbewijs bij de balie (Let op: leden in Oostburg dienen zich te melden bij de sportinstructeur). 
  • Wij registreren direct in het ledensysteem dat jouw bewijs is gescand en activeren je pas. Hierdoor moet je alleen de eerste keer door ons gecontroleerd worden. Vervolgens kun je gewoon bij elk bezoek met jouw pas binnen.     
 
Een geldig (Internationaal) Coronatoegangsbewijs voldoet aan één van de volgende voorwaarden:
  • Een vaccinatiebewijs
  • Een negatieve test
  • Een herstelbewijs
-> Heb je geen smartphone? Dan kun je het coronatoegangsbewijs uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Uitzonderingen
Wij hebben in onze clubs verschillende doelgroepen. Een groot deel moet aan kunnen tonen dat men gevaccineerd is. Maar er zijn ook leden waarvoor deze verplichting niet geldt, enkele voorbeelden: 
  • Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd, zodoende zijn deze Bodyline passen al geactiveerd. 
   
Daarna:
Wij controleren bij ieder bezoek jouw coronatoegangsbewijs. Wij willen hierbij vragen om jouw QR code bij het betreden van de club alvast gereed te houden zodat het scannen snel verloopt. 

Belangrijk: Voor de mensen die niet gevaccineerd kunnen of mogen worden, vragen wij om een schriftelijk bewijs van hun arts direct naar Pim Lexmond te sturen. Wij verwerken dit in ons systeem en bij jouw eerst volgende bezoek kun jij direct onze locaties betreden. 

Alle vragen over en/of bewijslast met betrekking tot het niet gevaccineerd zijn vragen wij direct te mailen naar pim@bodylinehc.nl

  
Wij doen er alles aan om deze situatie voor iedereen zo prettig mogelijk te laten verlopen. Voor ons allen blijven de basisregels heel belangrijk, blijf bij klachten thuis en houd 1,5m afstand. 

Wij danken je voor jouw begrip en zien je graag terug in onze clubs! 

Sportieve groet, 
Het Bodyline Team
Cookie instellingen