Bewegen met reuma

Dagelijks kampen bijna 2 miljoen Nederlanders met de gevolgen van een vorm van reuma. Dat gaat vaak gepaard met pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Reuma heeft dan ook een grote impact op de kwaliteit van leven. Juist voor mensen met een vorm van reuma is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het maakt botten en spieren sterk en gewrichten soepel. Het vraagt wel om deskundige begeleiding door professionals die speciaal zijn opgeleid om mensen met een vorm van reuma verantwoord te laten bewegen.

 

Bodyline healthcenter mag als NL Actief Preventiecentrum met gekwalificeerde professionals deze doelgroep trainen. Vier van onze collega’s (Femke, Giovanni, Daniella en Sanne) zijn speciaal opgeleid om mensen met reumatische klachten te begeleiden, zij zijn het aanspreekpunt wanneer je met reumatische klachten bij Bodyline komt sporten. Al onze trainers binnen Bodyline hebben de tools en kennis om diverse groepen (met én zonder chronische klachten) te begeleiden tijdens het sporten. Toch wilden wij graag de kans van het landelijke initiatief, de opleiding voor beweegprofessionals om mensen met een vorm van reuma te mogen begeleiden, aangrijpen om jullie extra goed te kunnen begeleiden.

 

Hoe gaan wij te werk?
Als je bij ons in de club komt sporten ontdek je een groot en breed aanbod aan activiteiten en groepslessen. We starten altijd met een intake gesprek. Wanneer je reumatische klachten hebt zal dit gesprek plaatsvinden met één van onze opgeleide coaches. Tijdens het intake gesprek kijken we naar verschillende zaken (zoals de conditie, belastbaarheid van gewrichten en de vorm van reuma en/of andere aandoeningen). Maar het allerbelangrijkste: we kijken naar welke sporten en activiteiten jij leuk vindt! Na het intakegesprek wordt je door de coach wegwijs gemaakt in onze club. Hiermee heb jij de handvaten om veilig, verantwoord en met plezier te bewegen en sporten in onze clubs.

 

Enkele lessen uit ons programma zijn uitermate geschikt voor mensen met reumatische klachten. In Terneuzen kun je bijvoorbeeld in het water deelnemen aan de hydrotherapie of de aqua Tai Chi. In de groepsleszaal hebben we hier Qi Gong en een speciale reuma yoga groep. In de fitness kun je zelf vrij trainen (onder begeleiding van een coach) of deelnemen aan de speciale therapie groep. In Hulst kun je in het water deelnemen aan de hydrotherapie. In de groepsleszaal bieden wij ook reuma yoga aan en in de fitness kun je terecht voor vrij trainen en de therapie groep.

 

Heb je interesse om bij Bodyline te komen sporten? Neem dan vrijblijvend contact op via het onderstaande formulier. Een van onze collega’s neemt dan contact met je op voor een intake gesprek.
Je bent natuurlijk ook van harte welkom op de nationale opendag, dinsdag 22 februari.

 

Wil je meer informatie of heb je patiënten met een vorm van reuma voor wie het beweegprogramma meer kwaliteit van leven kan geven, dan kun je contact opnemen met Femke Boon (Terneuzen, femke@bodylinehc.nl) of Sanne Hemelaar (Hulst, sanne@bodylinehc.nl)

 

Meer informatie over NL Actief Preventiecentra

NL Actief, branchevereniging van erkende fitnesscentra in Nederland, en ReumaNederland hebben een opleiding ontwikkeld voor fitnessprofessionals om mensen met een vorm van reuma verantwoord te laten bewegen in een veilige omgeving. Beweegcoaches die deze opleiding hebben voltooid, gaan aan de slag met gepersonaliseerde beweegprogramma’s en zijn in staat om mensen met een vorm van reuma te begeleiden. In Nederland mogen in de fitnessbranche alleen NL Actief Preventiecentra met speciaal opgeleide professionals werken met de geprotocolleerde beweegprogramma’s. Bodyline healthcenter is een erkend NL Actief Preventiecentrum én beschikt over gecertificeerde trainers voor deze doelgroep. NL Actief Preventiecentra zijn gespecialiseerd in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet-aangeboren hersenletsel, reuma, maar ook met overgewicht/obesitas of herstellende van corona. In deze Preventiecentra kunnen zij veilig, verantwoord en met plezier sporten.

Start met Sporten

Cookie instellingen